Hopp til innholdet

Viasea etablerer direkte rute fra England til Norge

  I januar åpnet Viasea kontorer i Immingham, og nå starter selskapet en direkterute til Norge. Første seiling fra Immingham er 1. mai.

  Ruten vil gå direkte til fire norske havner; ruten anløper Oslo på onsdager, deretter Moss og Larvik på torsdager, før den ender i Kristiansand på fredager. Dermed gir ruten direkte adgang til hele Sør-Norge. Avgangsdag vil være lørdager rundt midnatt, og seilingen vil starte den 1. mai i år. 

  English version

  «Vi er veldig stolt over å kunne utvide tilbudet vårt, og endelig drive vår egen rute fra England. Med eget kontor I Immingham vil vi kunne ta enda bedre vare på dagens kunder, og kunne gi et bedre tilbud til nye kunder med import og eksport fra England»
  Managing Director Viasea Shipping, Morten Pettersen.

  Kontoret I Immingham er allerede etablert, og klar til å ta vare på både eksisterende- og nye kunder. Teamet ledes av Andrew Ellis, som sammen med sine kolleger har lang fartstid i bransjen, både innen shortsea, logistikk og eksport fra England. 

   Containerrederiet Viasea har de siste årene bidratt betydelig til at gods fra Europa i økende grad har tatt den miljøvennlige sjøveien til Oslo. Vi gleder oss over at rutetilbudet nå utvides ytterligere, og at vi får en ukentlig forbindelse mellom Oslo og Immingham i Storbritannia.  Dette vil bidra til å forsterke en allerede positiv utvikling i «ShortSea» volumene over Oslo havn. Vi ønsker Viasea lykke til med den nye ruten.
  Kommersiell direktør i Oslo Havn, Einar Marthinussen

  Les mer på Viasea

  Om Immingham

  Immingham er Storbritannias største havn målt i tonnasje- Årlig håndteres det ca 55 millioner tonn gods gjennom havnen, hvorav ca 55 % er håndtering av olje og kull.

  Immingham rutekart
  Foto: Shortsea Schedules

  Kunder som benytter transportkorridoren gjennom Immingham drar nytte av den enkle tilgangen til store handelsruter via moderne motorveier (M180, M18 og M1), jernbane (over 260 ukentlige fraktbevegelser) og infrastruktur for indre vannveier. Immingham tilbyr en lenke på mindre enn 24 timer til et europeisk marked med rundt 170 millioner mennesker.