Hopp til innholdet

Verdens største plug-in hybridskip levert fra Ulstein Verft til Color Line

  Verdens største plug-in hybridskip M/S Color Hybrid ble overtatt av Color Line 01. august. Skipet setter global standard for miljøvennlige skip, og representerer en betydelig fornyelse av shopping- og opplevelsestilbudet til reisende mellom Norge og Sverige. 16. august går jomfruturen fra Sandefjord til Strømstad.

  Grønn, smart og innovativ

  – Byggingen av verdens største plug-in hybrid skip er i tråd med selskapets ambisjoner om videreutvikling av bærekraftige og miljøvennlige løsninger for norsk skipsfart,
  Konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line 

  Color Hybrid tar i bruk nye løsninger for å redusere støy og utslipp. Skipet er en plug-in hybrid, der batteriene på fem mega watt lades med miljøvennlig strøm fra landstrømanlegg på kaia i Sandefjord. Skipet vil gå ut og inn av Sandefjordsfjorden tilnærmet lydløst og uten utslipp av skadelige miljøgasser, eller nitrogen- og svovelforbindelser til luft i området. Batteripakken veier 65 tonn og kan lades på en time. Skipet har i tillegg et varmereservoar på fem mega watt som utnytter varmen både fra kjølvannet og eksosen til oppvarming. Dette sammen med en optimal skrogkonstruksjon bidrar til å gjøre skipet energieffektivt og miljøvennlig. Color Line legger til grunn for sine investeringer myndighetenes og det internasjonale samfunnets arbeid for å redusere klimagassutslipp. 

  Over 70% av leverandørene er fra den maritime klyngen i Norge og representerer det ypperste av norsk maritim næring. – Skipet er med sine innovative og miljøvennlige løsninger et viktig prosjekt for Ulstein Verft og den maritime klyngen. Vi vil takke Color Line for et svært godt og konstruktivt samarbeid gjennom hele byggeperioden.
  Gunvor Ulstein, konsernsjef i Ulstein Group

  En ny reiseopplevelse

  Det nye skipet vil gi en bedre reiseopplevelse og setter en ny standard for komfort. Om bord blir det utvidet og forbedret shopping- og servicetilbud med store butikker, og tre flotte spisesteder med et rikt utvalg av mat og drikke. På dekk vil det være et drivhus drevet av spill-varme. Her vil det blant annet dyrkes urter og grønnsaker som vil serveres om bord. Gjester med forkjærlighet til sjøen vil antakeligvis søke seg til brovingen akter som er bygget for passasjerer. Der legges et glassgulv slik at gjestene vil kunne følge bølgene og skipets rytme ved å se direkte ned i åpen sjø. Verdens største plug-in hybridskip vil være 160 meter langt, og ha en kapasitet på 2 000 passasjerer og ca 500 biler. Skipet vil gi betydelig økt kapasitet på strekningen mellom Norge og Sverige. 
  For ytterligere informasjon: 
  Helge Otto Mathisen, konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt i Color Line, tlf +47 992 23 330, ColorLine
  Forside foto: UAVPIC, Color Line