Hopp til innholdet

Verden kommer nærmere Tromsø

  Lørdag 08.02 starter North Sea Container Line (NCL) ukentlige avganger fra Tromsø havn, som knytter regionen sammen med markeder som Asia, USA, Portugal og Nederland.

  «Fra din dør til deres dør»

  Konseptet er NCL sitt «dør-dør» konsept, som kombinerer sjø- og landbasert transport. Kunden velger selv om de vil lagre og pakke containeren på kaien i Tromsø eller hos seg selv. Dette gir kunden bedre fleksibilitet og forenkler logistikkoperasjonen.

  Med et stort utvalg av containere tilbyr NCL logistikkløsninger både for frys/kjøl og ordinær last.  

  Vi er ekstremt glade for å kunne bidra til Tromsø og Nord Norges logistikk behov. Ukentlig container service medfører konkurransefordeler på verdensbasis og gjør håndtering av fisk enklere, med sømløs logistikk fra innfrysning til kunde
  Martin Torkelsen, Business Development Manager NCL

  Nord Norge – Europa «dør-dør»

  Med ukentlig operasjon fra Tromsø, åpner NCL opp en logistikklinje til markeder i alle verdens hjørner; fra London, Berlin, Italia, Frankrike, Spania og Portugal, samt direkte transport fra Tromsø til Asia, USA, Brasil og Afrika. Ruten komplementerer rutetilbudet til Europa fra Tromsø og gjør det enda enklere å velge sjøveien.

  69 grader nord

  Vareeierene kan nå flytte ytterligere gods fra vei til sjø og begrense trafikken med utenlandske biler på norske veier. CO2-avtrykket for en frysecontainer på båt fra Tromsø til Portugal er 62% lavere enn med en frysebil som kjører hele veien direkte.

  Den utvidete servicen tilbyr en større grad av fleksibilitet ved at kunden selv velger hvor frysegodset pakkes i container, hos seg selv eller ved de forskjellige fryselagrene i distriktet.

  Effektiv transitt-tid dør-dør fra Tromsø til det Europeiske markedet er på 7-8 dager, avhengig av hvor i Europa godset skal. Til Asia opereres det med gjennomsnittlig transitt-tid på 40 dager.

  Europa – Nord Norge «dør-dør»

  Ruten åpner opp sjøveien for gods fra kontinentet til Tromsø. Med avgang hver søndag fra Rotterdam og ankomst Tromsø lørdag samme uke. Effektiv transitt-tid, dør-dør løsning og kjølekapasitet gir nye muligheter for logistikken fra kontinentet til Tromsø.

  Knytter Tromsø tettere til verden

  Om North Sea Container Line (NCL)

  NCL er en komplett logistikkleverandør med hovedkontor i Haugesund. Selskapet ble opprettet i 1994. NCL opererer skip i Vest-, Midt- og Nord-kysten av Norge og sentrale europeiske knutepunkter Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. NCL kombinerer sjø- og landbasert transport for å sikre effektiv og kostnadseffektiv transport fra dør til dør.

  NCL opererer moderne containerskip og tilbyr industri og næringsliv kostnadseffektive intermodale transportløsninger. I tillegg opererer rederiet en betydelig flåte av egne containere som benyttes i “short-sea” markedet, og tilbyr komplette dør-dør løsninger.

  I 2019 fraktet NCL 215.000 tonn temperert gods ut av landet.