Hopp til innholdet

Samskip forbinder Norge med Baltikum

  Fredag var det oppstart av den første direkte containerlinjen mellom Vestlandet og Baltikum. Containerlinjen vil ha faste ukentlige avganger mellom Norge og Baltikum, med innhentinger fra mandag til fredag og avreise samme uke.

  «Samskip Commander» lastet i Ålesund på fredag 16/8 med kurs for Tyskland, Polen og Litauen. Søsterskipet «Samskip Challenger» laster i Gdansk, Polen samme dag, med videre kurs for Litauen og retur til Norge (Oslo). Etter lossing i Oslo mandag 19/8 fortsetter skipet til Aarhus i Danmark, for så å sette kursen mot Vestlandet. Ruten forbinder, som den første containerlinje, dermed Oslo med Vestlandet, sjøveien.

  »Kunder som etterspør pålitelige transittider og har transportbehov mellom Baltikum / Polen og Norge kan nå betjenes av dette nye komplementære produktet, som forbinder norske og baltiske havner med Samskips pan-europeiske multimodale nettverk. »
  Michael van Maurik, Trade Manager Norway

  Økt fleksibilitet og større frekvens

  Den nye servicen vil gi kundene en større grad av fleksibilitet ved at man knytter sammen havner som ikke har forbindelse idag. Produktet vil også åpne for muligheten til å flytte ytterligere gods fra vei til sjø samt begrense trafikken med utenlandske biler på norske veier. Servicen er komplimentært til nåværende Oslofjord rute, men åpner opp for direkte leveringer til Vestlandet og videre forbindelse nordover. 

  Vil du ha mer informasjon om ruten ta kontakt med Manager Sales Catherine Lippestad i Samskip, catherine.lippestad@samskip.com