Hopp til innholdet

Rekordår for Namsos Havn

  Godsmengden over Namsos havn økte med drøyt ti prosent og inntektene med over 20 prosent i 2018. Hele 360 skipsanløp og 321 hurtigbåtanløp ble registrert ifjor.

   – Fjoråret ble svært bra med vekst både i tonnasje og inntekter, sier havneinspektør Kjell Morten Hågensen i Trondheim havn IKS. Inntektene til havna endte på rundt 4,5 millioner kroner i 2018, en vekst på omkring 700.000 kroner som er en vekst på nesten 22 prosent sammenliknet med 2017.

  Vekst i tonn og volum

  I tillegg til havnedrift, og havnesikring er havna også en stor eiendomsbesitter, hvor utleie av lager og arealer utgjør en betydelig del av virksomheten. De siste årene har det vært vekst i tonnasje år for år. I 2016 ble det skipet 185.000 tonn over de offentlige kaiene, i 2017 236.000 tonn og i fjor endte det med drøyt 260.000 tonn.​

  Planer for 2019​

  I løpet av 2019 ligger det også an til at Namsos havn for økt aktivitet knyttet til havbruksnæringa. – Det er snakk om utleie av lager til fiskefor, som kommer inn på båt og distribueres videre, sier Hågensen. Fra 2020 får havna ansvar for et større sjøområde når kommunesammenslåinga gjennomføres. – Det skjer mye spennende framover, og vi jobber for å utvikle havna og sjøområdene med tanke på videre vekst i årene som kommer, sier havneinspektør Hågensen.

  Kilde: Namdalsavisa – ​artikkel v/​Øyvind Rånes

  Om Trondheim havn Namsos

  Trondheim Havn Namsos består av havneområder på Spillum, Tiendeholmen og Namsos sentrum, og betjener Namdalsregionen med infrastruktur for passasjertrafikk og godstrafikk på sjø. De ulike havneområdene er tilpasset ulik gods. På Spillum skipes sand i bulk til betongindustri,korn og energivirke i tillegg til andre bulkvarer og stykkgods. Regionens tømmer- og landbruksindustri benytter havneområdet på Tiendeholmen til skiping av tømmer, gjødsel og trelast. Passasjertrafikken går først og fremst til og fra havna i Namsos sentrum. 

  Shortsea Promotion Centre Norway​

  Shortsea Promotion Centre Norway​ er et kompetansesenter for nærskipsfart. Vi fremskaffer og formidler kunnskap som er nyttig i arbeidet med å gjøre sjøtransportens til en større del av verdikjeden.​​​​​

  Stikkord: