Hopp til innholdet

MSC skal betjene Larvik med nytt skip

  Rederiet MSC, verdens nest største containerrederi, har nå byttet ut skipet som én gang i uken har besøkt Larvik havn. Det betyr ifølge havneledelsen mindre støy til nærmiljøet.

  Mer miljøvennlig skip

  M/S Balkan er et kjent skip for den som følger med på skipstrafikken inn og ut av Larviksfjorden. Skipet har hatt fast anløp natt til mandag hver uke de siste sju eller åtte årene, og har for mange vært en kilde til det de har oppfattet som plagsom støy fra Larvik havn.

  Skipet M/S Vega Vela kvalifiserer til såkalt «miljørabatt» når det ligger til kai i Larvik. Det betyr blant annet at skipe støyer mindre mens det ligger til kai
  Havnedirektør Jan Fredrik Jonas til Østlands-Posten

  MSC seilingsmønster på Larvik havn
  Kilde: ShortseaSchedules.com

  – Skipet lå til havn med en stor hjelpemotor for å produsere nok strøm, og det «durte» nok godt fra motorene, innrømmer Jonas.

  Mer kapasitet på ruten

  Thomas Arbo Høeg fra Larvik Containerterminal AS, som står for håndteringen av containere som kommer til og skal forlate Larvik havn, sier at det nye skipet som MSC har satt inn i trafikken til Larvik også kan håndtere større mengder last, men at det ikke vil ha flere anløp i Larvik enn tidligere.

  Les hele artikkelen i Østlands-posten

  – Eventuelt vil det ha med seg flere containere, men dette vil ikke nødvendigvis si at det blir liggende her lenger. Vi jobber hele tiden med våre laste- og losserutiner, slik at den tiden skipet ligger i Larvik ikke skal bli lenger, sier han.