Hopp til innholdet

Møt foredragsholderne på konferansen «Skandinavisk fokus på bærekraftig transport»

  Martina Engen Administrerende direktør DFDS Logistics AS

  På konferansen i Gøteborg 13nde juni får vi høre fra ledende aktører i hele verdikjeden og hvordan de adresserer bærekraftsutfordringen. I en rekke artikler fremover skal vi kort presentere foredragsholderene, andrekvinne ut er Administrende direktør i DFDS Logistics AS Martina Engen.

  Hun startet i DFDS (Lysline) i 2008 og beskriver selv tiden i selskapet som en endringsreise. DFDS har gått fra å være et rent rederi, med fokus på shipping, en utpreget mannsdominert arbeidsplass, til å utvikle logistikkløsninger med fokus på digitalisering, bærekraft og diversity. I 2023 tok Martina over rollen som Administrerende direktør i DFDS Logistics AS.

  Vekst kommer fra endring, og jeg er nok å regne som en endrings-entusiast!

  Martina Engen, Administrerende Direktør DFDS Logistics AS

  -Iløpet av tenårene bodde jeg  i fire forskjellige land. Disse oppholdene gjorde meg mer endringsvillig og tilpassningsdyktig. Egenskaper jeg har tatt med meg både i arbeidslivet og privat. Ser jeg et forbedringspotensiale så klør det i fingerene etter å endre det til det bedre, sier Martina. 

  Les også denne: Møt foredragsholderne på konferansen «Skandinavisk fokus på bærekraftig transport»

  Dette er gode egenskaper å ha med seg når man jobber i et endringsvillig selskap som DFDS Logistics. I 2021 bestilte DFDS 125 elektriske lastebiler. Investeringen i nullutslippsbiler muliggjør for DFDS å tilby sine Europeiske Shortsea kunder en «green last mile»-løsning”. Lastebilene er bare et av flere initiativ i DFDS sitt arbeid mot karbonnøytralitet innen 2050.

  El-lastebiler fra DFDS
  Foto: DFDS Logistics

  Verden rundt oss er i konstant endring og vi må endre oss med den, om vi fortsatt skal være her i morgen

  Martina Engen, Administrerende Direktør i DFDS Logistics AS

  Med 50 ukentlige avganger og ankomster til og fra Norge jobber DFDS aktivt for å bidra til grønn omstilling og bærekraftig transport. Kontinuerlig forbedringsfokus på egen drift og samarbeid med andre selskaper bidrar til at DFDS kan tilby sine kunder bærekraftige logistikkløsinger. 

  Samarbeid er nøkkelen til suksess

  DFDS er spesielt opptatt av behovet for samarbeid på veien mot karbonnøytralitet. DFDS samarbeider med kunder, andre selskaper og leverandører, for å sikre god utnyttelse av utstyret. 

  -Hvis kunden skal ha lasten levert i nærheten av en havn som ikke DFDS selv anløper, bookes det plass på konkurrentenes skip. Filosofien er å låne ut eget utstyr, og låne tomt utstyr fra andre rederier som en form for posisjonering. Samarbeid er i tråd med FNs bærekraftmål nr. 17, sier Martina Engen.

  Vi startet et felles prosjekt med Volvo Lastebiler i 2021 med fokus på bærekraftig veitransport. Prosjektet er en annerkjennelse av behovet for samarbeid for å oppnå karbonnøytralitet innen 2050. 

  Niklas Andersson Executive Vice President and Head of DFDS Logistics Division

  Martina Engen er foredragsholder på Shortsea Promotion Centre sitt arrangement i Gøteborg 13 juni. Her vil hun dele mer om DFDS sitt arbeid for nå sine bærekraftsmål, og spesielt fokusere på noen sentrale initiativ de har startet innen DFDS, bl.a. E-trucks.

  Les også: Bærekraftsambisjon knyttet til effektivitet og samarbeid

  -DFDS er stolte av å være en del av den grønne omstillingen og vil fortsette å jobbe for en mer bærekraftig transportsektor i fremtiden. Vi hjelper våre kunder mot net-zero målet og sammen kan vi skape en mer miljøvennlig og bærekraftig fremtid for alle, avslutter Martina Engen.

  Nysgjerrig på å vite mer om hvordan DFDS jobber mot CO2-nøytral transport?