Hopp til innholdet

Møt foredragsholderne på konferansen «Skandinavisk fokus på bærekraftig transport»

  Nordisk Distribution Manager i Elgiganten Logistikk

  På konferansen i Gøteborg 13nde juni får vi høre fra ledende aktører i hele verdikjeden og hvordan de adresserer bærekraftsutfordringen. I en rekke artikler fremover skal vi kort presentere foredragsholderene, sjettemann ut er Nordisk Distribution Manager for Elgiganten Logistikk, Jonas Danielsen

  Jonas Danielsen har sin bakgrunn innen økonomi og markedsføring, men ved en tilfeldighet havnet han hos Elgiganten Logistikk for 13 år siden. Her ble han umiddelbart slått av hvor mye det er å lære og utvikle seg på innen logistikkfeltet. 

  LOGISTICS IS NOT EVERYTHING, BUT EVERYTHING IS NOTHING WITHOUT LOGISTICS

  Jonas Danielsen, Distribution Manager Elgiganten Logistikk

  I Elgiganten har Jonas jobbet som Customs Manager, og med logistikkadministrasjon. De siste tre årene har har han hatt rollen som Distribution Manager med nordisk ansvar for transportene ut til samtlige butikker og hubber fra Elgigantens to lager (Nordic Distribution Center, Jönköping,  distributionssenter for kjøkken i Brno Tsjekkia). 

  Foto: Elgiganten

  Elgiganten Logistikk, i likhet med store deler av bransjen ser behovet for flere sirkulære logistikkstrømmer. Elgigantens omnikanalstrategi setter også større krav til bærekraft, noe som genererer større returstrømmer, som igjen krever nye måter å drive logistikkvirksomheten på. 

  Les også: Møt Daniel Wallgren, foredragsholder på konferansen «Skandinavisk fokus på bærekraftig transport»

  ”Logistik med hjärtat”

  For ca 10 år siden hadde Elgiganten Logistikk og Elkjøp en speditør som løste transporter til hele Norden. Erfaringen de gjorde seg var lavtlønnede sjåfører, kvalitetsmangler og ulykker som skjedde på grunn av mangelfulle rutiner og utstyr.

  Dette var en uholdbar situasjon for Elgiganten og Elkjøp, og initiativet, som senere fikk navnet ”Logistik med hjärtat”, så dagens lys.  Elgiganten Logistikk jobber nå i tett samarbeid med sine partnere for å nå sine ambisiøse høye klimamål, samtidig som de har et stort fokus på sosial bærekraft gjennom denne satsingen. 

  Les også: Møt Are Gråthen, på foredragsholder på konferansen «Skandinavisk fokus på bærekraftig transport»

  Målet med satsingen er å redefinere bransjen, og sette en standard på hvordan kravene til transport og transportkjøpere må se ut. I motsetning til tidligere tar nå Elgiganten Logistikk ansvar som transportkjøper, fra å ha jobbet med en speditør, har de direkte kontrakter med 17 transportører som leverer varer på deres egen hjemmebane, der de har best forutsetninger. I tillegg har vi tett oppfølging med våre transportører.

  En stor drivkraft for meg har vært å komme nærmere konseptet vårt ”Logistik med hjärtat” for virkelig å påvirke vår bærekraft.

  Jonas Danielsen, Distribution Manager i Elgiganten Logistikk

  Et av kravene for å delta i et transportanbud er at du sørger for at dine sjåfører er betalt i henhold til nordiske tariffavtaler i landet du kjører. Alle sjåfører må kunne nordiske språk eller engelsk på et akseptabelt nivå. Elgiganten sørger for at det er et nettverk av sikre oppstillingsplasser som må brukes til pauser. Det kreves som minimum Euro 6-motorer og alle deler sikres gjennom revisjoner, hvor vi sammen med transportør to ganger i året gjennomgår at de leverer det som er avtalt.

  Vår ambisjon er at samarbeidet skal være en «vinn-vinn» hvor vi eventuelt får en høyere pris på en individuell transport, men hvor totalkostnaden reduseres.

  Jonas Danielsen, Distribution Manager Elgiganten Logistikk

  Jonas Danielsen er foredragsholder på Shortsea Promotion Centre sitt arrangement i Gøteborg 13 juni. Jonas sitt foredrag ”Logistik med hjärtat” tar for seg initiativet til Elgiganten som handler om å ta større ansvar som transportør, utfordre bransjen og være i front.