Hopp til innholdet

Møt foredragsholderene på Innovasjonshub 23

  De siste månedene har vi blitt pepret med «buzzwords» som AI, ChatGPT, generative AI, computer vision, selvkjørende biler, autonome droner, etc. I et urolig farvann av «fluffy» ord og utrykk er det vanskelig å navigere mellom «one time wonders» og teknologier som virkelig introduserer disrupsjon. Denne utfordringen ønsker Christoffer Jørgenvåg fra Hive Autonomy å adressere under innovasjonshub23!

  En aktør som jobber innen det fremste av intelligent teknologi er Hive Autonomy. Under Innovasjonhub 23 vil Christoffer Jørgenvåg, CEO i Hive Autonomy droppe det som er av «fluffy» ord og utrykk, og direkte fra scenen demonstrere teknologi som kan utgjøre en sentral brikke i fremtidens havneoperasjoner.

  Med utgangspunkt i en standard Toyota gaffeltruck (2017-modell) har Hive Autonomy retrofittet kjøretøyet med maskin- og programvare for fjernstyrt og autonomi-assistert operasjon. Det er med andre ord ikke nødvendig med store investeringer i ny hardware for å dra nytte av det fremste innen ny teknologi. Fra en kontrollenhet lokalisert på scenen vil Hive demonstrere ubemannet pallehåndtering live under onsdagens arrangement. Spennende tenker du sikkert nå, men hva er egentlig effekten vår organisasjon kan få ut av dette?

  En operatør, flere ulike maskiner, på tvers av lokasjoner

  Under demonstrasjonen vil Hive også introdusere en ny banebrytende utvikling innen autonomi-assisterte operasjoner. Fra samme kontrollenhet som gaffeltrucken styres, har Hive koblet til en snile som står klar til arbeid ved bedriftens lokaler i Sørlandsparken. Ved hjelp av et enkelt brukergrensesnitt vil Hive først kontrollere gaffeltrucken for å gjennomføre ønskede oppgaver, deretter vil Hive bytte over til snilen og overta oppgavene snilen gjennomfører. Demonstrasjonen illustrerer i all enkelhet hvordan en operatør vil kunne kontrollere flere ulike maskiner på tvers av lokasjon, maskin, og operasjon, fra en sentralisert kontrollenhet.

  Hva betyr dette for fremtidens havneoperasjon? Hvilke muligheter åpner seg? Ambisjonen til Christoffer er å gi dere innblikk i mulighetene som ligger foran oss.

  Les også: Møt Per Holm Nørgaard, CEO Hirtshals Havn, foredragsholder på Innovasjonshub 23