Hopp til innholdet

Møt foredragsholderene på Innovasjonshub 23

  Illustrasjonsbilde fra Widerøe Zero

  Widerøe har som ambisjon å elektrifisere store deler av flyflåten innen 2030. Det norske kortbanenettet er svært godt godt egnet for elektrifisering, og utviklingen går raskt. Widerøe Zero ble etablert for å lede denne revolusjonen innen luftfart. Andreas Kollbye Aks, CEO i Widerøe Zero kommer for å snakke om hvordan jobbe med utvikling med kundens behov i fokus.

  Andreas Kollbye Aks,
  CEO Widerøe Zero

  Andreas Kollbye Aks er Direktør for strategisk utvikling i Widerøe. Han begynte i Widerøe som Assisterende Driftsdirektør og ledet bl.a selskapets omstilling fra utelukkende propell drift- til innfasing av Embraer E2 jetfly i 2018. 

  Andreas er også CEO i Widerøe Zero, en Air Mobility Incubator etablert for å lede revolusjonen innen luftfart. Widerøe Zero eies 100% av Widerøe AS, og har ansvaret for alle regulatoriske, kommersielle og finansieringsutfordringer knyttet til kjøp og innføring av nye flykonsepter. 

  Widerøe ønsker å være en sterk pådriver for elektrifisering av luftfarten og har flere partnere i utviklingen av utslippsfrie fly. Vi vil også ha behov for fly med større passasjerkapasitet og lenger rekkevidde. Jeg kan bekrefte at dette arbeidet har kommet langt og at vi er optimistiske i forhold målsetningen vår om å kunne elektrifisere store deler av kortbanenettet innen 2030.

  Stein Nilsen, Administrerende Direktør i Widerøe

  Utvikling med kundeopplevelse i fokus

  Årets Arendalsuka markerte kick-off på Widerøe Zero sin Air Mobility Lab. Air Mobility Lab er et idéverksted for utvikling av fremtidens luftfart der reisende og menneskene i norske regioner inviteres til et felles samarbeid om utforming og innfasing av nullutslipsluftfart.

  Med utslippsfri luftmobilitet fokuserer Widerøe Zero på integrasjon av den totale kundereisen med dør-til-dør-opplevelser. Kundeopplevelse som hovedparameter for introduksjon av smarte luftmobilitetskonsepter krever at Widerøe engasjerer seg i dypere samarbeid. Med Air Mobility Lab tar Widerøe sikte på en dypere integrasjon med andre leverandører av smart mobilitet.

  Utviklingen og introduksjon av ny mobilitet i luften åpner nye måter for hvordan kundene vil oppleve sine reiser. Med innfasing av nullutslippsfly eller utslippsfrie helikopterfly de neste årene, satser Widerøe Zero på å styrke fokus på kundeopplevelse. Parallelt med forbedringen av digitale opplevelser og mobilapplikasjoner, vil fremtidens luftfart gi menneskene nye muligheter til å organisere og optimalisere sin reise i hverdagen.

  Andreas Kollbye Aks, CEO Widerøe Zero

  I Air Mobility Lab vil Widerø Zero samarbeide med offentlige transportselskaper eller leverandører av urban mikromobilitet for å forbedre forståelsen av den totale flyreisen. Sømløs integrasjon av ulike transportformer vil kreve god forståelse av kundens opplevelser. Widerøe Zero som mål å være det sentrale kunnskapssenteret for å forstå kundens opplevelse.

  Vi ser frem til å høre Andreas Kollbye Aks snakke om veien fremover mot utslippsfri luftmobilitet.