Hopp til innholdet

Moss Havn med 7,7% vekst i antall containere

  Til tross for et krevende logistikk år ble det fraktet 62.000 TEU over Moss havn i 2021. Dette er det nest mest aktive år i Moss havn sin historie som containerhavn og representerer en vekst på 7,7% sammenlignet med 2020.

  Totalt ble det fraktet 62.395 TEU (konteiner-ekvivalenter) over Moss havn i 2021. Dette representerer en vekst på 7,8% sammenlignet med 2020, og er samtidig havnens nest mest aktive år.

  Positiv utvikling

  Forrige gang Moss havn passerte 60.000 TEU var i 2015, da ble det fraktet 63.000 TEUs over havnen. Deretter fulgte noen år med nedgang i forbindelse med Bane Nor sine arbeider i og rundt Moss Havn.

  Moss havn var ferdig ombygd i 2018 og har vist en positiv aktivitets utvikling på container etter det. Dette til glede for regionens næringsliv som får muligheten til å flytte gods fra vei til sjø.

  Foto: Moss Havn

  Moderne fasiliteter, omdisponering av arealer, innlandshavn og en fantastisk innsats fra alle ansatte som bidrar til å bringe lasta gjennom havna, har gitt gode resultater.
  Øystein Høsteland Sundby, Havnedirektør Moss Havn

  Moss Havn har også levert effektive operasjoner i året som har gått. Målinger viser forbedring gjennom hele året, og oktober var årets beste måned med gjennomsnittlig 28 containerløft per time.

  -Det er ikke mange andre som kan vise til slik effektivitet, forteller havnesjefen. For kundene er det viktig at havna er rask, sikker og effektiv, og resultatene fra 2021 er i så måte veldig bra. Vi skal i fremtiden utvikle havna videre til å bli en nullutslipp, kompakt byhavn. Dette er viktig både for kundene og omgivelsene våre, avslutter havnesjef Øystein Høsteland Sundby.

  Foto: Moss Havn