Hopp til innholdet

Lanserer digitalt sporingsverktøy for varer

  Gøteborg havn

  En smart havn er en effektiv havn, og også en ettertraktet bærekraftig havn. Dette er bakgrunnen for Gøteborg Havns storsatsing på kundeverdi gjennom digitalisering av fraktsporing.

  Digitaliseringen skal gjør det enklere for godseiere, tog- og terminaloperatører å spore varene sine i sanntid fra kaikanten til destinasjonen i innlandet.

   I dag bruker våre kunder mye tid på å søke etter informasjon om hvor varene befinner seg, uten å få nødvendig bekreftelse. Vi har hundrevis av forskjellige aktører i nettverket som kommuniserer med hverandre, det blir mange telefonsamtaler og e -poster, som igjen skaper stress, usikkerhet og krever unødvendig mye tid. Vi ønsker å endre dette ved hjelp av digitalisering av godssporingen.
  Joseph Sandwing, Head of Digital Business Transformation, Port of Gothenburg AB.

  Effektiv transportflyt og fornøyde kunder

  Den største utfordringen har vært å koble sammen terminaloperatører, togoperatører, speditører, godseiere og innlandsterminaler som både samarbeider og konkurrerer om transport i Göteborg havn. Her har spesielt APM Terminals og GDL Sjöcontainer AB spilt en viktig rolle.

  – Det er takket være de, og de andre partnerne som delte egne data, at vi har lykkes med å produsere noe på relativt kort tid. Det er gledelig å se at aktørenes felles mål om effektiv transportflyt og mer fornøyde kunder er viktigere enn hver enkelts individuelle interesser. Dette er garantien for raskere utvikling, sier Joseph Sandwing,

  Følg varene i sanntid

  Systemet forenkler informasjonstilgangen for vareeier. De kan enkelt følge hvilke skip varene er lastet på, hvilken tid de losses ved kaia, når de forlater havneterminalen for å fortsette på jernbanen. 

  Luftfoto Gøteborg Havn
  Gøteborg Havn
  Foto: Gøteborg Havn AB

  Hyppige oppdateringer om hvor varene befinner seg gir trygg sporbar transport med estimert ankomsttid, noe som har vært etterspurt i lang tid da dette letter planlegging og beslutninger. 

  I tillegg er det mulig å få tilsendt varsler, både når ting går som det skal, og kanskje mest relevant hvis det oppstår et problem på veien, som deretter raskt kan løses. 

  Vil du vite mer?

  Kontakt: Joseph Sandwing, Head of Digital Business Transformation, Göteborgs havn
  Tlf .: +46 705 62 37 09
  E- mail: joseph.sandwing@portgot.se