Hopp til innholdet

Godstransport fra Kina til Oppdal

  NewTracks er et produktuviklingselskap med kontorer både i Norge og Shenzhen. Selskapet jobber fra idé til serieproduksjon, og har kunder med høye forventninger til både teknisk løsning og logistikk. Vi tok en prat med daglig leder i NewTracks, Julius Espedal, og fikk innsikt i hvordan de jobber for sikre leveransene sine.

  Hvorfor velger jeg som kunde å samarbeide med NewTracks?

  Tilbakemeldingen vi får fra kundene er at de velger NewTracks fordi vi kvalitetssikrer alle forsendelser fra Kina, og fordi vi er løsningsorienterte både m.h.t tekniske løsninger og logistikkløsninger. På mange produkter, som f.eks maskinerte aluminiumsprofiler, har vi dessuten kortere leveringstid enn våre konkurrenter i Skandinavia.

  Vi forsøker å gjøre det så enkelt som mulig for kunden. Vi sørger for transporten helt frem til leveranseadressen. På den måten slipper kunden å forholde seg til selve forsendelsen, fortollingene og kostnadene knyttet til dette. 
  Julius Espedal, Daglig leder NewTracks

  God integrasjon mellom båt og bil

  Hvordan løser dere logistikken for kundene idag?

  Valget av transportløsning avhenger av kundens krav til leveransetid. I all hovedsak er våre forsendelser stykkgods eller hele containere på båt. De av leveransene som er tidskritiske går som flyfrakt.

  Shortsea månedlige nyhetsbrev:
  Hold deg oppdatert i en verden og bransje i konstant utviklingen.

  Med hele containere sjøveien går det kun få dager fra godset omlastes i Rotterdam til varene er på kai nær kunden. Derfra er det aldri mer enn noen timer til leveringsadresse. Vi samarbeider med DSV som har en god integrasjon mellom båt og bil. Kombinasjonen med båt frem til en kai nær kunden, opplever vi som den beste løsningen på store godsforsendelser.

  Kevin Liu (t.v.) leder på Newtracks kontor i Shenzhen. Julius Espedal, Daglig leder i NewTracks (t.h)

  Vi har også forsøkt noen forsendelser med tog fra Kina, men føler vel at prisen er for høy i forhold til tiden man sparer. Dette skyldes nok at containeren løftes over på bil allerede i Hamburg eller København, og da blir det mange mil på veien. Vi følger utviklingen tett, og har tro på at tog kan bli en spennende løsning i fremtiden.

  Les også:
  Shortsea den kosteffektive logistikkløsningen

  Godstransport fra Rotterdam til Oppdal

  Hva er viktig for deg når du velger en samarbeidspartner på logistikk?

  Det viktigste for NewTracks er å ha en samarbeidspartner på logistikk som tenker helhetlige løsninger, og som kan håndtere godset helt frem til kunden. Ved f.eks leveringsadresse Oppdal vil noen leverandører tilby båt til Oslo og bil videre. Sjøveien fra Rotterdam bruker samme tid til Orkanger, og derfra er kjørelengden på vei mer enn halvert. Dermed sparer vi kostnader og CO2, uten å gå på bekostning av transporttiden.

  Om NewTracks

  NewTracks ble etablert i 2017 med en visjon om å gjøre norsk industri mer konkurransedyktig, bla. ved å produsere komponenter i Kina. Gründer, Julius Espedal (M.Sc), har jobbet med produsenter i Kina siden 2004. 

  Siden 2016 har vi jobbet med å finne de beste fabrikkene i Kina med mål om å gjøre våre norske kunder mer konkurransedyktige
  Julius Espedal, Daglig leder NewTracks

  I 2018 etablerte NewTracks et datterselskap i Shenzhen, Kina, for å kvalitetssikre produksjon og optimalisere logistikk.