Hopp til innholdet

Godstrafikken i Moss havn går som normalt

  Hverdagen er blitt annerledes i Moss havn den siste uka. Som samfunnet forøvrig er det tiltak som følge av koronakrisen som gjelder også her. Godstrafikken avvikles allikevel vel som normalt.

  Grensestengninger for å bremse koronaviruset har ført til køer på opp til 60 kilometer ved grenseoverganger over hele Europa. Helse- og dokumentkontroller av trailersjåfører fører til forsinkelser av varetransporter på vei.

  Den første uken har aktiviteten vært som normalt. Trafikkavviklingen i helgen har gått etter planen , og basert på den informasjonen vi sitter på idag vil skipene anløpe som normalt resten av uken. Markedet indikerer en dreining fra vei til sjø på godstrafikken, men foreløpig har vi ikke sett en umiddelbar økning sier havnesjefen.

  Vi ser nå hvor viktig det er med en operativ infrastruktur sjøveien – ikke minst den beredskapen vi trenger i situasjoner som vi opplever nå om dagen.
  Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef Moss Havn

  Truck-kjøring Moss havn

  Både for Moss Havn KF og operatøren i havna har bemanningssituasjonen høy prioritet. Kranførere har minst mulig kontakt med hverandre for å sikre at det ikke spres smitte mellom dem, og administrativt ansatte arbeidet i stor grad hjemmefra. Kapasiteten ved havnen er ikke berørt av tiltakene som er iverksatt.

  All godstrafikk går som normalt

  Vi ser en liten volum -nedgang mot tilsvarende periode ifjor. Noe skyldes sesongvariasjoner (påske-, kinesisk nyttår) og noe skyldes korona-situasjonen forteller Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef i Moss.

  Sjøfarten sikrer leveranser av mat- og medisiner

  Noen sjåfører kjører gjennom Frankrike i stedet for Østerrike og Tyskland for å unngå køer, og det settes på ekstra sjåfør på noen biler, slik at de kan kjøre mer kontinuerlig og spare tid
  Pia Gulbrandsen, Kommunikasjonsdirektør i BAMA

  Tilgang på biler med to sjåfører begrenset og nå planlegger BAMA inn en ekstra dag på transportene, noe som fører til transporttiden kan bli seks dager fra Italia til Oslo. Dette innebærer at skip og tog er raskere enn lastebil gjennom Europa.

  Les hele artikkelen om BAMA her : Frukt og juice finner nye veier til Norge

  Moss Havn er stolte av å kunne bidra til at ingen trenger å bekymre seg for tilgang på mat og andre varer i butikkhyllene. Flere kjente selskapsnavn, som forsyner Norge med medisinske forbruksvarer og andre viktige produkter, får daglig utkjørt containere fra Moss Havn. Det er virkelig et meningsfullt og viktig arbeid som gjøres i Moss havn og alle vi som arbeider her kjenner litt ekstra på det i disse dager.
  Øystein Høsteland Sundby, Havnesjef Moss Havn

  Næringslivet i Mosseregionen forsyner innbyggerne i landet med viktige varer. Mediene har omtalt flere store matvare-leverandører som trygger oss innbyggere på at både forsyningslinjer og lager skal sikre leveranser av matvarer er fungerer som normalt.

  Godsruter fra Moss Havn

  Moss havn har godsruter til følgende havner:

  BlythHaldenMoerdijkZeebrugge
  BremerhavenHamburgOsloÅrhus
  BrevikIminghamRotterdam
  DrammenKristiansandTeesport
  FredrikstadLarvikThamesport

  Følgende rederier opererer fra Moss havn:

  SamskipViaseaUnifeederDFDS
  Seago LineTeam LinesCMA CGM

  Kilde: Shortsea Schedules