Hopp til innholdet

Den norskeide flåten er verdens femte mest verdifulle

  Shippingnasjonen Hellas har de største skipsverdiene, mens den norskeide flåten er verdens femte mest verdifulle, ifølge verdivurderingstjenesten Vessels Value.

  E24 presenterte tallene i en artikkel den 24. mars. Medregnet hele flåten fra tankskip og fraktskip til offshorefartøy og rigger er markedsverdien av den norskeide fartøysflåten på 46,3 milliarder dollar, viser tall fra verdivurderingstjenesten Vessels Value.

  Det plasserer den norske flåteverdien på en femteplass i verden. Listen toppes av den tradisjonsrike shippingnasjonen Hellas, som er oppført med flåteverdier på over 100 milliarder dollar, fulgt av Japan, Kina og Singapore.

  I den norskeide flåten er litt under halvparten av verdiene bundet opp i offshorefartøy, som borerigger og skip som betjener oljeplattformer, mens tankskip utgjør omtrent en fjerdedel.I følge Vessel Value sin oversikt over de mest verdifulle norskeide flåtene, er Knutsen Gruppen i Haugesund størst i Norge på skipsverdier, bare forbigått av to riggrederier. Også Solstad Offshore i Skudeneshavn figurer blant de norske rederiene med mest verdifulle flåter. Vessel Value verdsetter Solstads flåte til 1,56 milliarder USD, eller nær 13,4 milliarder norske kroner.

  Les også: Knutsen har Norges mest verdifulle skipsflåte

  Shortsea Promotion Centre

  Shortsea Promotion Centre Norway​ er et kompetansesenter for nærskipsfart. Vi fremskaffer og formidler kunnskap som er nyttig i arbeidet med å gjøre sjøtransportens til en større del av verdikjeden.​​​

  Stikkord: