Hopp til innholdet

De mest leste artiklene i 2019

  Godt nyttår kjære lesere! I 2019 har dere ukentlig lest aktuelle artikler om europeisk Shortsea på Shortseashipping.no. Her følger oversikten over de 10 mest leste artiklene i 2019. Ta en titt, og se om det er noen av artiklene du ikke har fått med deg.

  Nyhetene kommer ut både på norsk (.no) og på engelsk (.eu). Artiklene dekker ett bredt spekter av aktuelle tema innenfor nærskipsfart. De 6 mest leste artiklene i 2019 omhandler rederienes lansering av nye ruter.

  Her kommer de 10 mest leste:

  Samskip lanserer ny service som forbinder Norge og Baltikum

  Ruten starter 16. august 2019 og legger flere havner til Samskip´s eksiterende Europa nettverk.

  Unifeeder med ny service Rotterdam – Oslo

  Unifeeder med oppgradert service fra Benelux til Norge. F.o.m. 18 mai tilbyr Unifeeder avganger på lørdag ettermiddag, med ankomst i Oslo mandag morgen. Den nye servicen styrker tilbudet på nordgående transport og gjør det mulig for flere å velge sjøveien.

  Containerships introducing its fourth LNG-Ship

  With Containerships, the CMA CGM Group strengthens its leading role in sustainable shipping by introducing the CONTAINERSHIPS ARCTIC, its fourth LNG-powered ship

  Tettere samarbeid mellom Shortsea Promotion Sverige og Norge

  Shortsea Business Work-Shop

  Jeg er stolt over å kunne annonsere at Shortsea Promotion Senter i Sverige og Norge har bestemt seg for å styrke det nordiske samarbeidet.

  50.000 vogntog fra vei til sjø

  I tett dialog med et utstrakt agent-nettverk og rederiene som frakter gods langs norskekysten, lanserte Nor Lines i begynnelsen av april konseptet Nor Lines Daily, et  samlastings-produkt for sjøveien som skal gi næringslivet regularitet og forutsigbarhet dør-dør. I samtale med Product manager Per Anders Brattgjerd og Head of Product Development Oddgeir Hepsø fikk jeg vite litt mer om konseptet, markedspotensialet, samt litt om mottagelsen i markedet.

  Shortsea Business Workshop 28-29 november

  SPC-Norge arrangerer Shortsea Business Workshop i Stavanger- og Oslo havn henholdsvis 28-29 november. Vi får besøk av Antwerpen havn som har identifisert Norge som ett av 3 satsingsområder på Shortsea.

  Sea-Cargo med ny Ro-Ro service til Polen

  Ro-Ro servicen vil ha ukentlige seilinger fra Swinoujscie i Polen til Norge.

  Cool Oslo Shortsea III

  Oslo havn gjennomførte nylig 3dje utgaven av sitt Cool Oslo Shortsea program, denne gangen med fokus på Baltikum. Vi tok en prat med Are Gråthen, Administrerende Direktør i Samskip og hans erfaringer som deltager.

  Har en kraftig agenda for nærskipsfarten

  Jørn M. Askvik har snart vært ni måneder i jobben som daglig leder for Shortsea Promotion Center Norway, SPC-N, kontoret som promoterer nærskipsfart. Og i løpet av den tiden, har han fått mange ideer om hva agendaen bør være, for å sikre at mest mulig gods går sjøveien til og fra Norge.

  Konkurransedyktig og miljøvennlig

  Color Carrier

  Siden Color Lines godsferge Color Carrier startet sin rute mellom Oslo og Kiel, har Color Line jobbet for å få på plass en intermodal løsning for forsendelse av semitrailere og containere med tog videre nedover Kontinentet. Den 10. oktober går det første dedikerte Color Line-togavgangen fra Verona.

  Stikkord: