ShortseaShipping
AdBanner

Tar inn ekstra skip

NCL sikrer fremkommelighet for fiskeeksporten.

Med nylige 400 tonn fisket makrell siste uke er årets høysesong for eksport av pelagisk fisk i full gang. NorthSea Container LIne har leid inn Samba i operasjon, og tilbyr nå ytterligere kapasitet i møte med sesongvariasjonen, sier kommersiell sjef Eivind Bergland (bildet). Samba har en kapasitet på 679 TEUS; med 160 reefer plugger.

​​Satsning kommer hele kysten til gode - nå med ukentlige anløp på Egersund

- Med et ekstra skip inn i vår operasjon får vi foruten ekstra frysecontainer kapasitet, også til en ny og effektiv schedule. NCL har i de siste årene fokusert på å utvikle et sterkt transporttilbud på Nord-Norge og vi ser en veldig fin utvikling her. Vi stiller opp på de store fiskerilokasjonene Måløy, Ålesund og Florø, men kommer i tillegg til å støtte opp om andre viktige fiskerihavner som Egersund, som vi nå anløper ukentlig, sier Bergland.

Årets kvote og forventet aktivitet ​​

Kvoten for fiske av makrell er lavere i år enn tidligere år, redusert med ca 40.000 tonn til ca 190.000 tonn totalt i 2018. Til tross for denne nedgangen ønsker vi å vise både fiskeeksportører og andre aktører innenfor shipping, transport og spedisjon at vi tar eksportnæringens behov på alvor.

Mer enn makrell​

- Det er også mye annen norsk fisk som skal transporteres ut av Norge i perioden. Sild, torsk, lodde og sei befinner seg også inni fryse-containerne vi frakter ut av Norge. I tillegg har vi en voksende andel tørrfisk som skal eksporteres ut til internasjonale markeder, sier Bergland. 

Berømmer samarbeid​​​

- Godt samarbeid er oppskriften til suksess i travle perioder. Det er ganske formidabelt hvordan aktørene i transportkjeden går sammen for å få dette til. Det er godt samarbeid mellom de aktuelle terminalene, oversjølinjer, speditører og transportører som​​ er en av nøkkelingrediensene for gode logistikkløsninger i høysesong, avslutter Bergland.

NorthSea Container Line (NCL) er en komplett logistikkleverandør som opererer skip i Vest-, Midt- og Nord-kysten av Norge og sentrale europeiske knutepunkter. Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. Med hovedkontor i Haugesund og et nettverk av agenter i Norge og Europa kombinerer vi sjø og landbasert transport for å sikre effektiv og kostnadseffektiv transport door2door.

Smiley face

Bilde: MS Samba


NCL på ShortseaSchedules:

Nyhetsemner:  Container , Fisk , NCL
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab