ShortseaShipping
AdBanner

Harstad satser på RoRo

Det foregår spennende ting i Harstad – og spesielt på Stangnesterminalen.

Seniorrådgiver Lennart Jensen i Harstad Havn KF forteller til Shortsea Promotions redaksjon at Harstad Havn nå satser på RoRo. RoRo står for Roll-on–Roll-off. RoRo-skipene har med ande ord en konstruksjon der rullende last kan kjøres eller trekkes fra kaien og direkte ombord i skipet - eller av skipet, når man kommer til bestemmesleshavnen for godset. ​

God bredde

RoRo-ramper har havna også hatt tidligere, men nå skal fasilitetene bli langt bedre. Roro-rampen vil være oppdradert i løpet av høst 2017. Dette har vært et stort ønske fra flere av Stangnesterminalens kunder.​

Lennart Jensen forteller:

- Vi jobber nå med oppgradering av vårt RoRo-anlegg på Stangnes. Rampen vil da bli mer enn 20 meter bred, og få en enklere vinkel. Samtidig har vi nettopp rehabilitert kaia i tilknytning til RoRo-anlegget. Vi har dessuten mudret og utdypet til ni meter dybde nitti meter ut fra kai. 

Høyt på ønskelisten

Han forklarer at slik RoRo-rampen vil bli når den står ferdig i juni i år, er mer tilpasset dagens båter. Spesielt vil Nor Lines ha nytte av dette, for i følge havna, har dette selskapet lenge ønsket bedre RoRo-fasiliteter i Harstad.

-Nor Lines bruker allerede Harstad som hub, de både laster og losser her. Som havn opplever vi en større etterspørsel etter RoRo-fasiliteter, forteller Lennart Jensen.​

Kan ta av også i Norge?

Ute på kontinentet er RoRo langt mer utbredt enn RoRo er det i Norge. Spesielt rundt Oslofjorden har havnene opptil flere containerkraner hver seg. LoLo, gods som løtes av og på skip med kran, er det store. Nødvendigheten av RoRo-fasiliteter er ikke stor med unntak av fergene som frakter mye gods. Jensen mener at ting er i emning, flere ønsker å kunne trekke eller kjøre containerne og annet gods i land. 

-RoRo har til nå ikke vært i skuddet, men noe er i ferd med å skje. Nå får vi et anlegg som Nor Lines og flere andre kunder ønsker. Vi har også oppgradert bakarealet slik at vi når har tilstrekkelig med areal til nytte for våre kunder, smiler Jensen.

*** NB! Illustrasjonsfotoet brukt til denne artikkelen har ikke noe med kommende RoRo-rampe på Stangnesterminalen å gjøre. Den kommer på plass først i juni.

Klikk på ShortseaSchedules-kartet nedenfor for å se rutetider for Harstad. ​

Nyhetsemner:  Harstad , Havn , RoRo , Terminal , Nord-Norge
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab