ShortseaShipping
AdBanner

Bulk nær Oslo sentrum

Norstone tilbyr nå pukk og grus fra en ny terminal sentralt i Oslo. Det reduserer bulktransport på vei, takket være Oslo havn.

Mandag 25. april var en merkedag. Da ankom det første skipet fra Norstone den nye bulkterminalen på Ormsund. Skipet var lastet med 5 000 tonn pukk og grus i fire ulike varianter for salg i Oslo-området. Lasten ble levert fra Norstones anlegg på Tau i Rogaland. 

Norstone er en del av Heidelberg Cement Group og er en av Norges ledende leverandører av pukk, sand og grus i ulike varianter. De leverer 7 millioner tonn pukk og grus fra 9 produksjonssteder med kai her i Norge.

Oslo havn har nettopp åpnet en ny containerterminal på Sjursøya og anlegget på Ormsund er derfor frigitt. - Her legger vi til rette for bulkgods og vi tilbyr et areal på 30 mål, sier Carl Johan Hatteland i Oslo havn. - Noah har allerede tatt i bruk terminalen for utskipning av overskuddsmasse fra Oslo. 

Den nye bulkterminalen drives at nystartede Oslo Stevedore Selskap, ledet av Knud Vang Nielsen, tidligere leder for Oslo Container Terminal. - Det planlegges et volum på minst 250 000 tonn første år, sier Knud Vang Nielsen. - Vi planlegger et pakkhus hvor vi også kan håndtere salt i bulk og andre bulkvarer. 

- Vi nyter godt av den sentrale beliggenheten til den nye bulkterminalen på Ormsund, sier Lars Erik Marcussen, befraktningssjef i Norstone. - Kjøreavstanden til utbyggingen rundt Bispevika i Oslo sentrum er bare 3 km. Alternativ transport må kjøre fra Ski, Asker og andre steder. Dette gjør at vi har lave transportkostnader og det er bra for miljøet og bra for trafikken rundt Oslo​. Norstone tilbyr på denne måten bulkvarer med rask leveranse og gunstig transport, tilføyer han.

Avhengig av omsetningen vil Norstone motta et bulkskip nesten hver uke på Ormsund. Skipene har segregerte rom for ulike produktvarianter. De losses med egen kran og lasten omfordeles på terminalen og lastes på lastebiler med egen bulklaster på hjul (bildet). 

Nyhetsemner:  Fraktefart , Oslo , Oslofjorden
  
Relaterte nyheter
  

Finn en rute for din last

Shortsea Promotion Centre Norway | shortsea@shortseashipping.no | Tel: +47 9056 2994 | © SPC Norway 2014 | Feedback
Publishing: ChainLab - Design: ChainLab